pondelok 27. januára 2014

When Royal Blue is really ROYAL



Ahojte, pekný zasnežený pondelok prajem!

V prvom rade sa vám chcem posťažovať, lebo si myslím, že mi to spraví lepšie :) Tak ma zavalili školské povinnosti, že som z toho až ochorela. Doslova :)) 
Presne si sama za to môžem, lebo všetko si vždy nechávam na poslednú chvíľu, tak sa mi to zas a znova vypomstilo. 
V stredu ma čaká skúška (chvalabohu posledná v tomto semestri), na ktorú sa zo stolíka na mňa usmieva (že usmieva, skôr vysmieva!) 500-stranová kniha a medzitým mi v hlave svieti asi tak 100 červených výkričníkov so slovom DIPLOMOVKA!!! Tak neviem sama čo skôr, či sa učiť, či písať prácu. Samozrejme, aby toho nebolo málo, musela ma dostať nejaká viróza či nádcha či prechladnutie či čo to chce byť. Som unavená, bolí ma hrdlo, mám stále plný nos a pravdepodobne aj teplotu (neviem isto, lebo na byte tu v Trnave nemáme teplomer :)). Cítim sa strašne, aj fyzicky aj psychicky, ale teraz mi je hneď ľahšie na duši, keď som vám mohla dať vedieť, aký som ja nešťastný zemepán :) 

A teraz už konečne k článku. Dnes som si pre vás pripravila taký rýchly nechtový post. 
Čo ma k tomuto nail artu inšpirovalo a prečo je kráľovská modrá fakt kráľovská sa dozviete, ak budete čítať ďalej :)

Prednedávnom som si kúpila novú kabelku. Veľmi som chcela mať aspoň jednu takú, ktorá nebude čierna, biela, sivá alebo čierno-bielo-sivá :) Jednoducho som potrebovala konečne do svojho šatníka zaradiť aj farbu, aby to nebolo stále o tom istom. Zaujala ma kabelka v Tescu (haha, že kabelka z Tesca :D), teda značka F&F - síce som nad ňou dlhšie váhala, nakoniec som si ju kúpila. A dobre som spravila, lebo mi fakt robí radosť. Je v kombinácií čiernej (samozrejme), takej nejakej vanilkovej alebo smotanovej či aká to je (I have no idea) a kráľovsky modrej (som si vygooglila, či je to naozaj tá farba :D). Doma nevlastním ani jednu vec v tejto farbe, ale fakt ani jednu. Tak odvtedy som hľadala a hľadám nejaké doplnky, prípadne kúsky oblečenia práve v kráľovsky modrej farbe, aby som mala lepší pocit, že som nejakým spôsobom doladená. Došla som však len tam, že som si kúpila šatku v podobnej farebnej kombinácií a to je všetko. 

Až do včera, kedy som objavila v Tescu (zas v Tescu??? :D) lak od Essence - 129 - "The Boy Next Door", ktorý má takmer rovnaký odtieň ako je na kabelke. Samozrejme, že som ho musela hneď vyskúšať. 
Celý nail art je inšpirovaný kabelkou :)
A už sa pomaly (konečne!) dostávam k pointe, že aký má vlastne zmysel celý názov článku :) Taaakže si najskôr pozrite to "veľdielo" a potom vám to už naozaj poviem, sľubujem :))


A prečo teda názov - Keď je kráľovská modrá fakt kráľovská? 
Myslela som to tak, že som z toho laku od Essence úplne, ale úplne nadšená! Je to jeden z naj lakov, aký som kedy vyskúšala (a to ich bolo fest, že dosť) a naozaj nepreháňam. Na to, že stál necelé dve eurá, je úžasne farebný. Tá farba je krásna, výrazná, sýta a konzistencia laku je presne taká "aká ma byť". Už po jednej vrstve som mala nechty krásne lesklé, farba bola dostatočne sýta, čo sa o väčšine lakov po jednej vrstve povedať nedá. Ja som si dala vrstvy dve, ale len preto, lebo som vedela, že to idem fotiť. Chcela som, aby farba viac vynikla. Na bežné nosenie mi bude bohate stačiť len jedna vrstva. K výdrži sa zatiaľ objektívne vyjadriť neviem, mám ho len druhý deň - zatiaľ nepoškodený :) 
Btw. k tým fotkám - ja viem, že sú strašne nekvalitné - ale to nie ja, to môj mobil :( Foťák spojazdnený ešte stále nemám (týmto vás vyzývam - ak máte doma nepotrebný kábel na Olympus, ozvite sa, beriem hneď :D), tak si musím zatiaľ vystačiť s mobilom.



K postupu len pár slov - tri nechty som natrela lakom od Essence, zvyšné dva tmavomodrým Rimmel, ktorý pôsobí až čierno. Na prostredný som dala "praskajúci" lak Barry M (aby ladil s kabelkou) a prsteník (smiešne slovo:)) som pretrela ešte trblietavým lakom NYC. Celé som to nakoniec "zafixovala" priesvitným top coat lakom. Nič zložité a výsledný efekt sa mi veľmi páči.

Použité laky si môžte pozrieť na nasledujúcej fotke, len ešte dopĺňam, že som použila tmavomodrý lak Rimmel (odtieň 400 "Blue Vogue"), ktorý som nejakým nedopatrením zabudla odfotiť. To bude asi tá teplota (či staroba?) :-/


To je vlastne asi aj všetko :) Som sa nejako rozpísala, na to, že som si myslela, že tu napíšem len pár slov :) Jooj, keby mi tak tá spomínaná diplomovka šla, to by som už dávno mala po starostiach. 
Pevne verím, že som niekoho inšpirovala alebo vám poradila, ktorý lak sa naozaj oplatí kúpiť. Dajte mi vedieť :)
Idem sa ja školsky trápiť a zároveň liečiť. Vám však prajem krásny štart do nového úspešného týždňa - hlavne nech je úspešný (aj ten môj musí byť!) :)



Páči sa vám "royal blue" farba? Tiež sa niekedy inšpirujete bežnými vecami okolo k vytvoreniu nechtov, prípadne líčenia? Máte skúsenosti s Essence lakmi? Čo hovoríte na môj výtvor?
Určite mi dajte vedieť do komentárov, každý názor si veľmi cením :-*

P.S.: V mojom aktuálnom stave, ktorý som vám opísala na začiatku (že koľko toho mám spraviť a nič dokopy nerobím) som si spomenula na výstižný obrázok - našli ste sa tam tiež? :)

(zdroj)


sobota 25. januára 2014

Farba roka 2014

Zdravím baby, 

Je tu január, začiatok nového roka, novej kapitoly a to so sebou prináša kopu zmien! Začínajú sa formovať nové trendy na rok 2014, nové vízie, všetci sa snažia priniesť do nového obdobia niečo výnimočné a kreatívne...

Ale či už ide o módu, krásu a kozmetiku alebo dizajn, všetkých spája jedna vec a tou je farba roka, ktorá v sebe nesie novú inšpiráciu a nápaditú myšlienku... 


Vždy som sa čudovala, prečo sa zrazu v obchodoch a v ponuke objavuje stále nejaká preferovaná farba. Kto nakáže dizajnérom použiť práve túto farbu, ako sa môžu zrazu všetci zhodnúť, že toto je IN??? Rovnaká farba na oblečení, očných tieňoch, rúžoch, bytových doplnkoch, výkladoch, no proste všade! Na moje prekvapenie som sa nedávno dočítala, že existuje spoločnosť, ktorá každoročne určí farbu, ktorá ovplyvňuje celosvetové trendy, zasahuje po celý rok do všetkých oblastí dizajnu a vyjadruje farebnú náladu celého roka. 

Touto svetovo uznávanou a rešpektovanou spoločnosťou je PANTONE a pre tento rok vybrali farbu „radiant orchid“, v našom jazyku „žiarivá orchidea“, ktorá je spojením tónov fuchsiovej, fialovej a ružovej. Musím priznať, že ja osobne ich výberom nie som ohúrená, pretože nepreferujem fialové odtiene, ale čo už narobím :)
Ako som spomínala, každá vybratá farba má v sebe niesť určitú myšlienku, ktorá ovplyvní aj celý dizajnérsky svet. Minuloročná farba roka – smaragdovo zelená (čo ste určite zaregistrovali ) mala prinášať rovnováhu a harmóniu. 
Pre tohtoročnú víťazku platí, že má v sebe priniesť kreativitu a originalitu do všetkých oblastí dizajnu...Ak sa zaujímate o psychológiu farieb a veríte, že dokážu ovplyvňovať nálady ľudí, tak podľa odborníkov „žiarivá orchidea“ vzbudzuje dôveru, vyžaruje radosť, lásku a zdravie a má v sebe určité kúzlo. 

(zdroj 1, 2, 3)
„Radiant orchid“ má byť univerzálnou farbou pre ženy aj mužov (čomu však osobne neverím, pretože kopa chlapov sa odtieňom ružovej, fialovej a podobných „babských“ farieb ešte stále veľkým oblúkom vyhýba). 
Pokiaľ ide o kombinácie s inými farbami, odporúčam neutrálne odtiene ako je čierna, sivá alebo béžová. Aj v oblasti líčenia určite krásne zvýrazní a oživí, či už nechty, pery alebo oči... 

Tak pre tie z vás, ktoré milujete nové módne trendy, rýchlo loviť do obchodov fialové odtiene...Dúfam, že som vám priniesla trošku nových informácií a inšpiráciu v oblasti farieb pre rok 2014... :))
Páči sa vám nová farba roka 2014? Kúpili ste si minulý rok niečo v smaragdovo-zelenej farbe? Veríte na psychologické účinky farieb? Budem veľmi rada, ak mi dáte vedieť svoje názory :)



piatok 24. januára 2014

Beauty TAG

Pekný začiatok víkendu želáme!

Rozmýšľali sme, akým spôsobom by ste sa mohli o nás dozvedieť niečo viac, hlavne čo sa kozmetiky týka. Nechceli sme písať nejaké "narcis články", tak sme sa rozhodli, že TAG bude najlepšia cesta. 
Lenže ktorý? Voľba padla na Beauty TAG, ktorý sme našli u Purpurovej Lastovičky - práve z neho sa o našich kozmetických zvykoch a nezvykoch môžte dozvedieť viac. 
Takže ak máte chuť zistiť aké sú, čítajte ďalej :)


Ešte pár slov na začiatok. Vieme, akým spôsobom TAGy fungujú - vzájomné označovanie blogeriek a šírenie sa celým blogerským svetom :) Vieme, vieme. No keďže s našim blogom len začíname, naozaj nám takýto Beauty TAG prišiel ako skvelý spôsob, ako vám napísať také základné veci - akú máme pleť, aké výrobky používame a podobne. Aspoň si budete vedieť predstaviť, či sa naše zvyky a vkus v niečom zhodujú s vašimi. 
Prajeme príjemné čítanie :)
  

Ako často si čistíš pleť?
Katik: Snažím sa robiť si peeling aspoň raz, dvakrát do týždňa. A odličujem sa každý deň. Ale tak 100%-tnú záruku vám nedám :)
Dodka: Raz do dňa, pred spaním.

Aký máš typ pleti?
Katik: Veľmi divný :) Mám extrémne suché oblasti na tvári, hlavne na čele a niekedy na nose, no zas mám niekedy pocit, že nos mám príliš mastný. Sama sebe si vravím, že moja pleť je náladová :) Ale asi najlepšie pomenovanie by bolo zmiešaná.
Dodka: Nepopísateľný, určite zmiešaný typ, až na to, že raz je mastnejšia, raz suchšia...podľa toho ako si zmyslí :)

Čo momentálne používaš na čistenie/odličovanie pleti?
Katik: Odličovacie obrúsky a hĺbkovo čistiaci gél Clean Deeper od Nivei.
Dodka: Včera som si kúpila na skúšku pleťovú penu, ale inak zvyknem používať mokré odličovacie obrúsky (kľudne aj na detskú ritku, pretože skvele všetko odstránia a sú citlivé k pleti) :)


Aké značky pleťovej kozmetiky používaš?
Katik: Pleťové krémy Dermacol a L‘oreal, čistiaci gél Nivea, pleťové masky Balea alebo Planet Spa od Avonu. 
Dodka: Ak vezmem do úvahy len odličovacie prípravky a masky na tvár, tak v tom prípade je mi to v podstate jedno, nemám obľúbenú značku. Práve teraz používam výrobky od Balea a Planet SPA masku. Jediná značka s ktorou som nebola spokojná čo sa týka čistenia pleti bola NIVEA, pretože po očistení pleti som dostala alergickú reakciu a pol dňa som musela chodiť opuchnutá a červená...

Aký pleťový krém používaš?
Katik: Momentálne mi došiel môj obľúbený – Triple Active Nutrition od L‘oreal, tak mám náhradu Princess Cream od Dermacolu.
Dodka: Vačšinou používam telové mlieka, pretože sú dostatočne hydratujúce a krásne voňajú :)


Používaš peeling?
Katik: Už som odpovedala vyššie – áno :)
Dodka: Nie, nepoužívam, aj keď by som rada začala, ale som proste leniváá :)

Máš pehy?
Katik: Nemám, len v lete sa mi sem-tam objaví pár takých nenápadných :)
Dodka: Nie, nemám.
Používaš očný krém?
Katik: Áno, Dodkin a používam ho presne dva dni :)
Dodka: Začínam, začínam, lebo všetci starneme...

Aký make-up momentálne používaš? 
Katik: Affinitone Mineral alebo Super Stay 24h od Maybelline.
Dodka: Rimmel – Lasting Finish 25Hour. 


Aký máš farebný tón pleti? 
Katik: Taký stredne hnedý by som povedala. V zime skôr bledší.
Dodka: Svetlý.

Čo si myslíš o umelých riasach? 
Katik: Myslím si, že keď si ich vie baba dobre nalepiť a nepôsobia až príliš umelo alebo lacno, tak je to výborné „zakončenie“ výraznejšieho líčenia. No je pravda, že vo väčšine prípadov umelé riasy pôsobia skôr lacno. A moja osobná skúsenosť s umelými riasami je zatiaľ nulová, akosi na to nemám odvahu.
Dodka: Pokiaľ to nie je prehnané a nepôsobí to gýčovo, tak prečo nie?...skvelá pomoc pre baby s krátkymi alebo riedkymi riasami! :)


Akú značku riasenky používaš? 
Katik: Catrice – Better Than False Lashes a Dermacol – Imperial Mascara.
Dodka: Väčšinou to striedam, lebo výber je taký obrovský, že mi je ľúto používať dookola jednu a tú istú... :D momentálne som veľmi spokojná s riasenkou od Gabriella Salvete – Xx Press Volume&Black a inak klasika Rimmel, Essence, Miss sporty... 



Používaš podkladovú bázu? 
Katik: Momentálne skôr nie, lebo mám len jednu od značky NYC a pleť mi vysušuje. 
Dodka: Nepoužívam, aj keď som to raz otestovala a je to skvelééé...


Čo všetko používaš pri každodennom líčení? 
Katik: Pleťový krém, make-up, púder (Maybelline), lícenku, korektor, set na obočie (Essence), tekutú očnú linku (Essence), maskaru a rúž/lesk/balzam podľa nálady :) A štetce.
Dodka: Fúúúha, tak to je ale otázka :D No tak na každodenný make-up nevyhnutne potrebujem tieto veci: krém, make-up, hnedá ceruzka na obočie, čierna ceruzka na oči, lesk, korektor, púder, očné tiene a riasenku...

Aký korektor používaš? 
Katik: Používam Essence, Miss Sporty a Dermacol - tak na striedačku :) 
Dodka: Takto, mám korektor ten zelený na červené vyrážky od NYC, ale ako korektor používam make-up cover (filmstudio Barrandow) od Dermacol, lebo skvele prekrýva... 



Aký je tvoj obľúbený očný tieň? (značka/odtieň)
Katik: Nemám žiadny obľúbený a mám rada väčšinou len nude odtiene.

Dodka: Loreál Paris – Marron Glacé (mix 4 odtieňov hnedej)

Máš skúsenosti s minerálnym make-upom? 
Katik: Mám, ale len s tekutým, ako som už spomínala používam Affinitone Mineral od Maybelline a som s ním celkom dosť spokojná.
Dodka: Nie nemám, dokonca som o ňom ešte nepočula a teraz by som si musela googliť čo to vlastne je :D
Aký je tvoj obľúbený rúž/lesk? 
Katik: Nemám obľúbený, používam ich všetky viac-menej rovnako. No medzi top by som zaradila lesk od Goshu, ktorý som dostala ako darček a už len preto, že má zrkadlo a svetielko (!!) z neho nemôžem :)
Dodka: Pred nedávnom som objavila skvelý lesk od Rimmel – Vinyl Stars a je úžasný a určite pre mňa TOP! :) 

Ktorú lícenku používaš najradšej? 
Katik: Neutrogena Healthy Skin - Custom Glow, Blush&Brozner (Rosy Glow 40)
Dodka: Striedam to, nikdy nemám dva krát za sebou tú istú, ale najradšej mám lícenky od Dermacolu a Rimmelu.
Používaš drogérkový make-up?
Katik: Jasné, viac-menej len ten.
Dodka: Áno, pretože si rada poskúšam testery a až potom sa rozhodnem pre kúpu.

Čo ti pri líčení fakt nejde? 
Katik: Nakresliť si totožné očné linky :)
Dodka: Čierna očná linka – dokonca som to už aj vzdala a prestala som to skúšať!!! :D

Aký kozmetický prehrešok ťa vie vytočiť? 
Katik: Škaredé obočie! Príliš vytrhané, prípadne úplne, zle dokreslené, príliš tenké, neprirodzené, oblúky „podľa pohára“ a podobne. A moc výrazné líčka alebo rozpitý rúž.
Dodka: Keď má baba namaľované hrubé čierne linky okolo celých očí a k tomu svetlé pery obtiahnuté červeno-červenou ceruzkou a vyzerá ako z roku 5...to je pre mňa proste horor, aj keď na druhej strane ozaj priťahuje moju pozornosť!!! :D 
(zdroj 1234)
Ak by si si mala zobrať so sebou tri veci z kozmetiky, čo by to bolo? 
Katik: Fuuu, určite by som v prvom rade hľadala spôsob, ako „prekabátiť systém“, aby som si mohla zobrať viac vecí :) Ale ak by som fakt musela (záleží aj od toho, že kam by som išla), tak by to bol asi krém, make-up a maskara. 
Dodka: Riasenka, make up a lesk...to by som hádam s tým už prežila :)

Uvažovala si už niekedy nad kozmetickým kurzom? 
Katik: Uvažovala a veľa krát. Keby to nebolo také drahé, tak by som mala absolvované už minimálne dva :)
Dodka: Musím priznať, že áno, ale nie z dôvodu, že by som sa tým chcela živiť, ale skôr dozvedieť sa pikošky z kozmetického sveta...

Myslíš si, že vyzeráš dobre bez make-upu? 
Katik: Ťažko povedať. Nemyslím si o sebe, že by som bola nejaké strašidlo (možno občas :)), no nalíčená sa cítim určite viac sebavedomejšie ako nenalíčená.
Dodka: Myslím si, že máloktorá žena, ktorá sa raz začala líčiť, by odpovedala na túto otázku kladne. Ale tak v zásade sa to dá prežiť so mnou aj bez make-upu...

V tomto štádiu nemá veľký význam označovať konkrétne blogy (vieme, aká je pravdepodobnosť, že by to niekto našiel :D), no ak by sa predsa len našiel niekto, kto by mal chuť tento TAG vyplniť, tak do toho! Budeme veľmi rady, ak nám dáte vedieť v komentároch :)




streda 22. januára 2014

Tip na rýchle a yummy jedlo!


Ahojte!

Dnes mám pre vás taký miničlánok, v ktorom vám chcem poradiť ako si pripraviť rýchlu, jednoduchú a chutnú večeru/obed/whatever. 
Príprava naozaj nezaberie veľa času a jej náročnosť je takmer nulová :) 

Takže, ak by ste mali chuť na fajnové kuracie mäsko so zdravým zeleninovým šalátom, určite čítajte ďalej :)


Uvedené množstvo potravín mi vyšlo približne na 4 porcie, ale je to veľmi individuálne, lebo každý sme iný jedák :) Takisto aj výber zeleniny do šalátu je na vás, pridajte alebo vymeňte položky podľa chuti. V tomto recepte môžte vidieť ako to najviac chutí mne :)   

Potrebujeme:
250g balenie cherry paradajok
2 šalátové uhorky
1 konzerva kukurice
2 cottage cheese s pažítkou
olivy
500g kuracích pŕs
olivový olej
grilovacie korenie špeciál bez soli
bylinkovú soľ



Na obrázku môžte vidieť, že som najskôr plánovala na mäso použiť aj sójovú omáčku. Nevšimla som si, že je to sladká sójovka - taká tá, ktorú používajú väčšinou čínske reštaurácie. Mne táto vôbec nechutí, no keby som mala doma klasickú, pravdepodobne by som ju na mäso pridala.

KURACIE MÄSO

Začneme mäsom. Je to veľmi jednoduché :)
Kuracie prsia opláchneme vo vode a nakrájame na približne rovnaké kocky/kúsky. Nakrájané mäso okoreníme grilovacím korením a bylinkovou soľou. Tak "přiměřeně" :) Radšej menej ako viac, lebo vždy môžte prichutiť neskôr, no keď to raz preženiete, "konzumenti" vás nepochvália :)
Na panvicu kvapneme pár kvapiek olivového oleja a mäso sprudka opečieme na najsilnejšom ohni kým nezbelie. Keď chytí belasí nádych, plameň zmiernime približne na polovicu, panvicu prikryjeme pokrievkou a necháme variť. Doba varenia sa rovná dobe prípravy šalátu :) Nemám to odmerané, že koľko presne som ho tam nechala. Ak by ste sa báli, aby sa vám nepripieklo, nechajte ho variť na najmenšom ohni :) A ideme na šalát.

TIP: Ak teda máte radi sójovú omáčku, pridajte ju na mäso predtým, ako ho prikryjete. Kým sa bude dusiť, sójovka do neho pekne prejde a mäsko prevonia, prichutí a dodá mu správnu sójovú šťavu :)

ZELENINOVÝ ŠALÁT

Opäť veľmi jednoduché. Paradajky umyjeme a nakrájame buď na polovice alebo na štvrtinky, podľa veľkosti. Uhorky ošúpeme a takisto nakrájame. Najlepšie na malé kocky. Ja zvyknem nakrájať aj olivy, aspoň na polovicu, takže si nakrájame aj tie. Všetky nakrájané ingrediencie zmiešame v jednej mise s kukuricou, pridáme cottage cheese a ochutíme podľa potreby bylinkovou (prípadne obyčajnou) soľou. A zdravý a veľmi yummy šalát je na svete!

TIP: Ak nemáte radi cottage cheese, alebo by ste z nejakého dôvodu hľadali inú alternatívu dresingu či zálievky, odporúčam ho nahradiť trochou olivého oleja zmiešaného s kvapkami citrónu. Šalátik je potom svieži a rovnako veľmi chutný :) 


A to je všetko :) Vyskúšame, či je mäso hotové (pravdepodobne by za ten čas malo byť, mne to tak vyšlo) a ak je, večera/obed je na svete :) 

Ja som k tomu dala ešte upiecť cesnakovú bagetku, lebo ju mám veľmi rada a mala som na ňu chuť. Je to polotovar, ktorý nájdete asi v každom supermarkete - predpečená bageta plnená bylinkovým alebo cesnakovým maslom. Stačí dať do rúry na cca 5-8 minút a hotovo, fajnotka. 
Odporúčam - veľmi sa hodí k šalátu! 

A tu je finálna podoba:

Ako som vravela - rýchlo, jednoducho a ak vyskúšate, tak mi dáte za pravdu, že aj chutne! :)

Dobrú chuť!



Ak sa nájde niekto, kto si to prečítal alebo možno aj vyskúšal, určite dajte vedieť v komentároch. Veľmi by to potešilo :)


pondelok 20. januára 2014

Nail Art Inspiration - Zebra & Colours


Ahojte!

Pri pohľade na svoje nechty som si pomyslela, že je čas na prelakovanie. Jednofarebné, viacdňové, trikrát prelakované asi nie sú veľmi in :-/ 
A keď som už raz začala, povedala som si, že prečo to nenafotiť a nespraviť z toho (pre niekoho možno inšpiratívny) článok. Môj prvý.

Svoj nail art skvost som nazvala Zebra & Colours :)



Ako som stála pri poličke s lakmi, sama som ešte nevedela čo z toho vznikne. Vybrala som si lak v staroružovom odtieni od Sinful Colors, v bielom z H&M a v burgundy od MaxFactor. Ani sama neviem prečo som siahla práve po týchto. 
Ako môžte vidieť na fotke, tri nechty som zvolila ružové, jeden biely a jeden burgundy. 
Keď som ich dolakovala a videla výsledok, zdalo sa mi to nejaké fádne. Mala som asi kreatívnu chvíľku (?) :)


Keďže mám slabosť na zebrí vzor, rozhodla som sa nechtíky ozdobiť trochu do "zebrovita". Obyčajným čiernym dekoratívnym lakom (taký ten s tenučkým štetcom) som si prostredný biely necht dozdobila neurčitými čiarkami pripomínajúcimi akože zebru. 
Jedna ruka bola v pohode, s trochou sústredenia to nie je ťažké, horšia bola ruka druhá :) 
Nevadí, veď ani zebra nemá tie pásiky všade rovnaké :) 

Zebra in progress :)
Aj po dokončení zebričky som si stále nedala pokoja :) 
Silno-silne som rozmýšľala, že čo tam ešte dať. Nechcela som to však príliš prehnať. 
Rozhodla som sa pre použitie strieborných kamienkov. Použila som zdobiace kamienky od Essence, ktoré som pomocou pinzety prilepila na burgundy zafarbený necht. 

Pre zafixovanie kamienkov aj vlastne celých nechtov by bolo dobré prejsť ich ešte priesvitným/top coat lakom, no keďže ja som si svoj zabudla na priváte v Trnave, zafixovanie sa nekonalo :)

A tu je výsledok:

Použité produkty všetky pokope:

A ešte malý tip:
Ak by sa vám nechcelo hrať sa s dekoratívnym lakom alebo by ste sa báli ako by to mohlo dopadnúť, odporúčam použiť tzv. nail stickers
Nálepky, ktoré jednoducho na necht nalepíte, vyhladíte a nail art od výmyslu sveta je hotový :) 

Tieto moje sú z Gate-u (darček od Dodky), zatiaľ nepoužité. Lebo dnes som mala chuť vyhrať sa s tým sama :)


Dúfam, že sa vám dizajn páči :)
Skôr či neskôr vás budem zaplavovať ďalšími inšpiráciami, lebo ma to neskutočne baví (hlavne, keď mám robiť niečo iné, najlepšie do školy:))

Ospravedlňujem sa za kvalitu fotiek, môj telefón nezvláda makro fotky a foťák zatiaľ nie je pojazdný :(



nedeľa 19. januára 2014

Oversized necklaces - HOT OR NOT???



Čaute baby,

nikdy som nebola extra fanúšikom ozdôbok, bižutky a doplnkov, ale každá z nás sa mení a necháva sa inšpirovať tým, čo je momentálne trendy. 

Presne to sa udialo aj v mojom prípade a preto som sa rozhodla napísať svoj prvý článok práve o náhrdelníkoch, na ktoré mám v poslednom čase slabosť... :)




"Oversized", farebné, metalické, hlavne pútavé a čo najoriginálnejšie...
Trendy na rok 2014 hovoria jasne: ozdobte si dekolt a budete IN!!! 
Výhodou jednoznačne je, že aj keď je váš outfit úplne obyčajný a nevýrazný, prípadne jednofarebný, šperk na krku mu dodá ten správny šmrnc a upúta na seba pozornosť aj keby sme boli oblečené vo vreci...

Jednoduchý outfit zvýraznený šperkom (zdroj)
Z najnovších hitov sezóny mám pocit, že všetky zásady módy a doplnkov už neplatia...
Protiklady sa jednoducho priťahujú a fantázii sa medze nekladú!!! 
Dokonca neplatí ani pravidlo, že striebro a zlato k sebe nepatria...čím výraznejšie a viac sa blištiace, čím pútavejšie, tým lepšie. Netradičné spojenia plastu a kovu, falošné drahokamy a obyčajná látka, reťaze od výmyslu sveta, jemné perly v kontraste s lebkami, zvieracie motívy...všetko čo nejakým spôsobom vyčnieva z radu je v kurze...

(zdroj)
Netreba sa báť nosiť výrazné náhrdelníky ani na obyčajné príležitosti, do školy, prípadne do práce...Samozrejme na druhej strane nič netreba preháňať a v prípade, ak si dáte výrazný náhrdelník, odporúčam upustiť od ostatných šperkov, hlavne v oblasti tváre, čiže výrazné náušnice nepripadajú v úvahu, ak nechcete vyzerať ako ovešaný vianočný stromček :P

Ak hľadáte inšpiráciu, stačí si prezrieť pár známych módnych domov, či posledných fashion weekov, ktoré prinášajú módne vychytávky aj v oblasti šperkov.  
Od najznámejších dizajnérov ako Gucci, Dior, či Betsey Johnson môžme vidieť tie najkrajšie a najzaujímavejšie kúsky:

Dior (zdroj)
DKNY fashion week (zdroj)
(zdroj)
Fashion week (zdroj)
Betsey Johnson (zdroj)
Pre nás obyčajné smrteľníčky s obmedzeným rozpočtom však postačí inšpirácia a môžme zvoliť dostupnejšie alternatívy ako H&M, Next, či New Yorker, kde nie je núdza o možnosti:
H&M
Ponuka na stránke: www.hm.com
NEXT
Ponuka na stránke: www.next.co.uk

Pre malú inšpiráciu pripájam aj moje momentálne najobľúbenejšie kúsky... V budúcnosti možno pripojím aj článok o tom, ako tieto šperky kombinujem a nosím :)


Takže milé dámy, milé slečny šup šup do obchodov loviť čo najzaujímavejšie doplnky na krky :)
Ako ste na tom vy a šperky? Máte nejaké tipy? Obľúbené kúsky? Či sa extravagantným kúskom vyhýbate?