utorok 28. apríla 2015

Maybelline Baby Skin | Pore Eraser báza pod make up (recenzia)


Ako ste si iste všimli, v poslednom čase sa u nás na blogu celkom výraznejšie začali objavovať recenzie. A ani dnes to nebude inak! Pripravila som si pre Vás totiž skvelú recenziu na produkt, ktorý ste už možno zaregistrovali, možno nie, pretože v našich drogériách sa objavil len nedávno. Kedže u nás bežne dostupný nebol, recenziu som pôvodne v pláne nemala. No akonáhle sa objavil na našom trhu, neváhala som a rozhodla som sa priniesť Vám svoje prvé dojmy z tohto produktu. Horúcou novinkou je podkladová báza pod make-up Maybelline Baby Skin – "Pore Minimizer" (u nás Pore Eraser), ktorá sľubuje „vymazanie“ pórov a detsky jemnú, sviežu a chránenú pleť. Poďme sa teda spolu pozrieť na jej účinky, čo prináša a či sa oplatí do nej investovať.

Popis produktu:
„Podkladová báza Baby Skin zanecháva matný povrch pleti, pokožka je svieža, jemná a chránená. Insta-blur technológia viditeľne vyhladzuje póry a nedokonalosti pleti. Bázu môžete použiť samostatne alebo pod make-up a je vhodná pre všetky typy a tóny pleti.“


Dostupnosť, cena a obal:
Ako som už spomínala, podkladovú bázu Maybelline Baby Skin Pore Eraser môžete od nedávna nájsť bežne v drogériách, no ak sa ešte neobjavila vo Vašom okolí, je dostupná aj na viacerých slovenských internetových stránkachCena bázy sa pohybuje od 8-10 eur, takže predstavuje porovnateľnú konkurenciu napríklad pre Dermacol alebo Max Factor. Obal nie je ničím výnimočný,je klasický tubový, no kedže je textúra hustejšia, báza sa z neho nevylieva a ani dávkovanie mi neprekáža.


Moje hodnotenie:
V prvom rade podkladová báza pod make up Maybelline Baby Skin sľubuje vyhladenie pleti a zmiznutie pórov. Textúra bázy je gélová, zafarbenie nemá, takže je priesvitná a ako som písala dosť hustá. Pri aplikácii netreba použiť veľké množstvo, pretože sa krásne na pleť roznesie a skutočne ju dokonale zjemní. Pleť ostane naozaj detsky jemnučká, príjemná a vyhladená, takže aj s make-upom sa pracuje ľahšie.


Bázu však už nepoužívam každodenne, aby si pleť nezvykla na rozmaznávanie a neostala príliš mastná. No napriek tomu mi báza sadla skvele, nemastí a pleť ostáva matná. Kedže výrobcovia sľubujú, že báza je vhodná na všetky typy pleti, myslím, že je dobrou voľbou aj pre suchšie typy, pretože má gélovú textúru a tak pleť ani nevysušujeČo sa však týka sľubovaného „zmiznutia" pórov osobne som žiadne zmeny nepostrehla. Ako som už písala, v poslednom období mám mastnejšiu pleť a aj viac pórov a bohužiaľ túto vlastnosť bázy nemôžem potvrdiť.

Na záver pripájam fotky, kde som na jednu časť tváre použila bázu Maybelline Baby Skin a na druhú len make-up. Ako si môžete všimnúť, rozdiely nie sú takmer vôbec viditeľné. Báza nesľubuje dlhšiu výdrž make-upu, takže jej nemôžem zazlievať, že po pár hodinách make up „zmizne“ rovnako ako bez jej použitia. Rozdiel vidím jedine v pocite jemnej pleti, vyhladenia a lepšieho zapracovania make-upu (čo sa bohužiaľ odfotiť nedá).



Zhrnutie:
Plusy/mínusy:
+ vyhladenie a zjemnenie pleti
+ uľahčenie nanášania make-upu
+ neupchávanie pórov
+ vhodná pre všetky typy pleti

- nevymiznutie pórov

Podkladová báza Maybelline Baby Skin – "Pore Eraser" je podľa môjho názoru skvelým kozmetickým pomocníkom. Ako sľubuje, pleť zjednotí, vyhladí, zjemní neupcháva póry čo oceníte najmä pri nanášaní make-upu. Gélová a zároveň zmatňujúca textúra ju predurčuje pre použitie pre všetky typy pleti, pleť nemastí a zároveň ani nevysušuje.  Odporučila by som ju však skôr pre mladšie ročníky, prípadne pre tie z Vás, ktoré nepoužívate make-up a chcete len vyhladiť pleť, pretože báza nezvyšuje výdrž make-upu počas dňa. Jediným mínusom za ktoré báze strhávam jednu hviezdičku je, že sľubované "zmiznutie" pórov sa nedostavilo. Preto odo mňa dostáva báza 4 hviezdičky.



Majte príjemný a úspešný týždeň!
Vyskúšate podkladovú bázu Maybelline? 
Zaujala Vás táto báza? Vyskúšali alebo videli ste ju už?


sobota 25. apríla 2015

BIO bambucké maslo | Argánové mydlo (recenzia)


Na dnes sme si pre Vás pripravili trošku netradičnú dvojitú recenziu. Netradičnú, pretože budeme recenzovať dva rozdielne produkty v jednom článku – nie ako obvykle – obe jeden produkt. Ide o výsledok našej najnovšej spolupráce so stránkou, ktorej meno ste už pravdepodobne v blogerských vodách zachytili – www.franca.sk. Ak náhodou nie, tak ide o slovenskú stránku – e-shop, ktorý ponúka široký sortiment francúzskej kozmetiky a parfémov priamo z oblasti Côté d'Azur a Provance

Na stránke nájdete naozaj množstvo kvalitných produktov, najmä takých, ktoré sa zameriavajú na starostlivosť o pleť. Z ponuky sme si teda obe vybrali produkt, ktorý nás zaujal najviac a to BIO bambucké maslo. Bohužiaľ, nedorozumením v komunikácií nám bolo zaslané masielko len jedno. Zároveň sme však na testovanie dostali aj argánové & monoi mydlo, preto sme si ich rozdelili a každá zrecenzovala jeden produkt.

BAMBUCKÉ MASLO BIO
La Maison du Savon de Marseille


*Náučné okienko: 
Bambucké maslo sa používa najmä v Afrike a ďalších krajinách po celé roky na zlepšenie nielen pokožky, ale aj vlasov. Na pleť pôsobí ako "supervýživa", pretože je bohaté na vitamíny A, E a F. Pokožke zabezpečuje ochranu proti UV žiareniu a dodáva jej esenciálne mastné kyseliny a živiny potrebné pre tvorbu kolagénu. Vo svete kozmetiky je jedným z najvšestrannejších prírodných surovín:
1.) Je vhodné na suchú a citlivú pokožku a zároveň zvláčni aj najtvrdšiu pokožku na chodidlách, kolenách alebo lakťoch. 
2.) Výborne pôsobí na pleť spálenú slnkom, hydratuje a pomáha hojiť malé poranenia, popáleniny alebo uštipnutia hmyzom. 
3.) Je tiež ideálnym prostriedkom na suché, poštiepené a zničené vlasy, pretože ich dokáže ochrániť pred slnečným žiarením alebo nadmerným teplom z fénov, kuliem, či žehličiek. 
4.) Vďaka obsiahnutým vitamínom má na pokožku liečivé účinky, najmä pri svrbení, akné, psoriáze a mnohých ďalších poruchách pokožky, pretože neupcháva póry a má antibakteriálne a protizápalové účinky, ktoré bránia rozvoju zápalu.
5.) Spomaľuje tvorbu vrások a dodáva pleti elasticitu a pružnosť.
6.) Pri pravidelnom používaní, dokáže zosvetliť jazvy.
7.) Môže zabrániť vzniku strií a pri už vzniknutých zmierňuje farebné rozdiely.


Objem: 150 ml
Cena: 12 €
Dostupnosť: TU


Hodnotenie:
Bambucké maslo Bio a jeho účinky na pleť sú naozaj viditeľné už po prvom použití. Pri nanášaní je dobré ho najskôr zahriať v dlaniach, keďže má tuhú konzistenciu, pričom sa mierne rozpustí a potom sa už na pokožku pohodlne a rovnomerne nanáša. Veľké plus masla je, že hneď po použití sa do kože pekne vpije a nezanechá ju mastnú. Musím povedať, že jeho účinkami som nadšená, pretože pleť bola ihneď po nanesení o poznanie krajšia, rozjasnenejšia a hebkejšia. Na rozdiel od olejov nie je potrebné čakať, kým sa do pokožky vpije a preto nie je pleť mastná, ale hydratovaná a jemná. Ak by som mu mala niečo vytknúť, tak by to bola jeho výrazná vôňa, ktorá mi trošku prekážala. Podľa popisu ide o sladko-čerstvú vôňu kvetu Tiaré, no je skôr ťažká a prenikavá a cítiť ju naozaj veľmi dlho po nanesení. Pre niekoho, komu je táto vôňa príjemná, to môže byť výhodou, no u mňa má za ňu skôr mínus.


Zhrnutím by som povedala, že ak hľadáte produkt pre suchú pleť, ktorá potrebuje hydratáciu a zvláčnenie, bambucké maslo je správny výber. Moje hodnotenie je preto po pár použitiach veľmi kladné a bambucké maslo môžem za seba len odporučiť. Za jeho pozitívne účinky na pleť, všestranné využitie a na druhej strane príliš výraznú parfumáciu mu dávam 4 a pol hviezdičky.

ARGÁNOVÉ & MONOI MYDLO
Chemins du Soin

"Vyrobené na báze slnečnicového a argánového oleja, obohatené parfémom Monoi z kvetov Tiare. Prítomné oleje regenerujú pokožku vďaka ich mastným omega 3 a 6 kyselinám, v kombinácii s vitamínmi A a E. Zmes týchto rastlinných olejov pôsobí na pokožku hydratačne, poskytuje jej dokonalú výživu, ukľudňuje zápaly, hojí rany a odďaľuje starnutie. Blahodarné pôsobí proti kožným problémom, dermatitíde, ekzémom, akné a lupienke. Mydlo sa odporúča na všetky typy pokožky. Vôňa Monoi z kvetov Tiare, pochádzajúcich z Tahiti, stimuluje zmysly a upokojuje myseľ. Dodá pocit sviežosti a čistoty hodvábnej pokožky." Zdroj


Obsah: 100 g
Cena: 3,70 €
Dostupnosť: TU


Hodnotenie: 
V prvom rade musím povedať, že nepatrím k priaznivcom/používateľom tuhých mydiel. Keď už mydlo, tak tekuté a na ruky. Toto nečakané testovanie som však zobrala ako možnosť vyjsť z komfortnej zóny a vyskúšať namiesto sprchových gélov práve tuhé mydlo. Stalo sa však to, čoho som sa pri použití mydla obávala - po umytí z pokožky som mala pocit vysušenia. Mydielko mi síce pokožku nevysušilo naozaj, bol to len pocit, ktorý ja pri mojej suchej koži naozaj nepotrebujem. Na druhej strane však musím povedať, že krásne vonia a pri umývaní sa po pokožke len tak šmýka. Vôňa mi príde taká smotanovo-karamelovo-kvetinová
Ak mám byť úplne úprimná, do budúcnosti ostávam pri zaužívaných zvykoch - sprchových géloch a tekutých mydlách. Verím však, že mu doma nájdeme využitie a že pomôže, ak by sa u nás "nedajbože" (klop,klop) objavil nejaký ekzém, prípadne iný kožný problém. V konečnom hodnotení mu dávam 3 hviezdičky - ani neohúrilo, ani nesklamalo.



Ak vás láka francúzska kozmetika, určite si stránku franca.sk pozrite. 
Veríme, že každá si tam nájde produkt, ktorý zaujme. 
Prajeme Vám krásny zvyšok dňa.
Láka Vás francúzska kozmetika? Máte skúsenosti s bambuckým maslom? 
Používate tuhé mydlá?


*Ďakujeme e-shopu franca.sk za poskytnutie produktov na zrecenzovanie.


streda 22. apríla 2015

NOTD #3 | Glam Jewels


V dnešnom NOTD bude hrať hlavnú úlohu set, ktorý som vám ukazovala v poslednom NEW INe. Ide o Nail Art Mania set od Pupy Milano s názvom Glam Jewels. Doteraz som s lakmi na nechty od značky Pupa ešte skúsenosť nemala, tak som sa veľmi tešila na ich vyskúšanie. Musím povedať, že celý set ma milo prekvapil a výsledok, ktorý som vytvorila sa mi páči.


Set obsahuje lak na nechty v krásnom prirodzenom ružovkasto-telovom odtieni (podľa krabičky som však čakala viac ružový ako telový, ale nevadí mi to), 3 druhy zlatých ozdôb a aplikátor. Ozdoby sú srdiečkového, štvorcového a trojuholníkového tvaru. Princíp nanášania s priloženým aplikátorom je veľmi jednoduchý. Nechty si natriete dvomi vrstvami laku, počkáte približne 5 minút kým lak trošku uschne (nie úplne). Aplikátor namočíte do kvapky vody vďaka čomu na seba parádne chytá ozdoby. Vytvoríte si želaný vzor, pretriete top coat lakom a hotovo


Zvolila som jednoduchší dizajn, na jednej ruke s použitím trojuholníkových ozdôb a na druhej srdiečkových. Výsledok sa mi páčil, ale len chvíľku :D Tak som nakoniec srdiečkové ozdoby vymenila za trojuholníkové aj na druhej ruke. Pôsobí to jemnejšie a viac sa mi to páči.


Čo sa týka výdrže, Pupa lak naozaj nesklamal. Nechty mi vydržali neporušené klasicky nejaké 3 dni. Jediné čo sa pokazilo bolo, že mi na pravej ruke po 2 dňoch poodpadávali tie trojuholníkové ozdoby, ktoré som dávala namiesto srdiečkových. Ostatné však držali až do odlakovania. Preto odporúčam premyslieť si čo chcete a nie to potom meniť, pretože výdrž sa tým pádom skracuje. Ak mám tento set hodnotiť, dávam mu plný počet hviezdičiek, lebo som s ním naozaj spokojná. Cena sa pohybuje okolo 7 €, ja som kupovala za 3,50 € s 50% zľavou.  

Prajem Vám krásny zvyšok dňa!
Aké máte skúsenosti s lakmi Pupa Milano?

NOTD #1 • NOTD #2 


nedeľa 19. apríla 2015

Clinique | 3-Step Skin Care (recenzia)


Ako som spomínala v poslednom NEW INe, Clinique je jedna zo značiek, ktoré som už dlho-predlho chcela vyskúšať. Stále ma veľmi láka vyskúšať niečo aj z radu dekoratívnej kozmetiky, verím, že aj na to časom príde. Mojim zoznámením so značkou Clinique sa teda stala 3 kroková sada 3-Step Skin Care určená na suchú až veľmi suchú pleť. Niečo na poriadne zhydratovanie suchej pokožky som po tejto zime potrebovala ako soľ. Po mesiaci pravidelného používania som si povedala, že je čas priniesť vám recenziu.

Produkt
Značka Clinique ponúka sadu 3 krokov k dokonalej pokožke celkovo v 4 variantách podľa vášho typu pleti:
1. typ - Veľmi suchá až suchá pleť
2. typ - Suchá až zmiešaná pleť
3. typ - Zmiešaná až mastná pleť
4. typ - Mastná pleť


Ja som si vybrala typ č. 1, teda veľmi suchú až suchú pleť, pretože ako som spomínala - po zime som potrebovala naozaj niečo veľmi účinné. Mala som šupinky hlavne v okolí nosa a na čele a každý make-up, ktorý som používala mi ich ešte zvýraznil. Sada na veľmi suchú až suchú pleť obsahuje tekuté pleťové mydlo, pleťovú vodu a hydratačný krém(*Ak by ste sa náhodou zarazili nad tým, či tej pleťovej vody nie je nejako málo - fotila som to po približne týždni až 10 dňoch používania - na začiatku bola samozrejme plná.) Všetky produkty by sa mali používať 2 krát denne. Po 10 dňoch by mali byť badateľné výsledky. Poďme sa teda na jednotlivé produkty pozrieť bližšie a zistiť či spĺňajú čo sľubujú.

KROK 1:
LIQUID FACIAL SOAP | EXTRA-MILD
Tekuté pleťové mydlo (50 ml)

"Naši poprední dermatologóvia veria v jednoduchý, účinný spôsob čištenia: mydlo a voda. Hebká, nevysušujúca pena zaručí jemné čištenie, jednoducho sa zmýva. V 3 verziách podľa typu pleti. Chráni prirodzenú hydratačnú rovnováhu pleti, nezanecháva pocit vysušenej či napätej pleti." 


Priznám sa, s tekutým pleťovým mydlom som doteraz skúsenosti nemala. Na čistenie pleti som vyskúšala rôzne mlieka, toniká, vody, ale pleťové mydlo ešte nie. Pre mňa príjemná zmena, pretože hneď po prvom použití sa mi páčil pocit, ktorý mydlo na pleti zanechá. Mydlo má jemnučkú konzistenciu, trošku viac vodovú ako klasické tekuté mydlá na ruky. Je bez parfumácie a slabučko pení. Nanášam ho na odlíčenú pleť a do pleti jemne vmasírujem. V poslednom čase som si zvykla mydlo naniesť na čistiacu špongiu a tou tvár poriadne vyčistiť. Mám pocit, že pleť je tak výraznejšie a do hĺbky vyčistená.

KROK 2:
CLARIFYING LOTION
Pleťová voda (100 ml)

"Dermatológmi vyvinuté zloženie, pomáha odhaliť žiarivejšiu pleť. Odstraňuje šupinky odumretej kože a hydratačný prípravok potom lepšie pôsobí. Jemné linky pomaly miznú." 


Hneď pri prvom použití ma pleťová voda najskôr trošku sklamala tým, že obsahuje alkohol. Na zloženie výrobkom pozerám veľmi málo a ani teraz som ho vlastne ani neriešila. Po nanesení na pleť som však alkohol cítila hneď, tak som si zloženie pozrela a mala som pravdu. Osobne s tým nemám nejaký extra problém, len som sa toho zo začiatku trošku "zľakla", lebo som čítala, že alkohol pokožku vysušuje. No po pravidelnom používaní môžem povedať, že mne ju teda ani zďaleka nevysušil. Možno záleží podľa druhu, ktorý obsahuje alebo neviem. Do zložení sa veľmi nevyznám. Treba si však dávať pozor pri používaní, aby ste neprišli do kontaktu s očným okolím, mohlo by to pekne štípať. Inak je pleťová voda dá sa povedať klasická, bez parfumácie (teda okrem spomínaného alkoholového zápachu) a je to jednoducho voda. Jej prvotný účinok má byť, že lepšie pleť pripraví na nanesenie krému, takže to je niečo čo sa ťažko skúma či je to pravda alebo nie. Ja som však aj s vodou spokojná, žiadne iné negatíva som si nevšimla

KROK 3:
DRAMATICALLY DIFFERENT MOISTURIZING CREAM
Hydratačný krém (30ml)

"Dermatológmi vyvinuté zloženie, kombinácia celodennej hydratácie a pleť posilňujúcich zložiek pomáhajú k mladistvejšiemu vzhľadu pleti, ktorý vydrží dlhšie. Posilňuje vlastnú hydratačnú bariéru pleti o 54 %, v pleti potom zostáva viac vlhkosti." 


Kto by nepoznal slávny, na youtube a blogoch ospevovaný Dramatically Different Moisturizer? Som rada, že som si krémik konečne vyskúšala a hneď na úvod musím povedať, že je fakt super. Vyskúšala som kopu hydratačných krémov (napríklad aj L'oréal či Dermacol), ale môžem s čistým svedomím povedať, že tento je ten NAJ. Ak budem aj budúci rok robiť rebríček mojich NAJ výrokov, hydratačný krém od Clinique tam určite bude mať svoje miesto. Konzistencia je podobná ako pri všetkých krémoch - krémová (really?:D) s jediným rozdielom - má žltú farbu. Úžasne sa rozotiera a do pleti sa vpije v priebehu pár minúť. Pokožku hydratuje dokonale počas celého dňa. Naozaj nemám čo vytknúť, žiadne negatívum som na ňom nenašla aj keby som neviem ako hľadala.


Cena
Celá sada vyjde na 20-27 € podľa predajcu. Ja som kupovala v parfumérií Marionnaud za 21 € (s využitím 20% zľavy). Na prvý pohľad sa to môže zdať veľa, ale keď prihliadnem na kvalitu, tak 7 € za jeden kvalitný výrobok nie je vôbec zlá cena.


Výsledné hodnotenie
Ako som v úvode spomínala, sadu používam pravidelne približne mesiac. Prvé 2 týždne som ju používala 2krát do dňa, po 2 týždňoch som to zredukovala už len na raz do dňa (s výnimkou krému, ten používam stále 2krát denne). Dôvod, že som používanie mydla a vody zredukovala je, že pleť sa mi naozaj po približne 10-12 dňoch výrazne zlepšila. Šupinky a suché miesta zmizli úplne, make-up mi drží lepšie a vyzerá krajšie. Tak som si povedala, že mi stačí robiť si takéto hĺbkové čistenie len raz denne, aspoň mi produkty dlhšie vydržia. Za seba môžem sadu 3-Step Skin Care pre veľmi suchú až suchú pleť naozaj len odporučiť a v konečnom hodnotení jej nemôžem dať nič iné ako 5 hviezdičiek.
Prajem Vám krásny zvyšok dňa!
Máte skúsenosti s týmito produktami? 
Čo vravíte na značku Clinique?


pondelok 13. apríla 2015

Kozmetický NEW IN (by Katik)


Krásny začiatok týždňa želám!
Odkedy som pridávala posledný NEW IN článok ubehol nejaký čas a mne sa nazbieralo celkom slušné množstvo kozmetiky, ktorú by som vám chcela ukázať. Pamätáte/zachytili ste, že v minulomesačnej Eve boli ako darček zľavové kupóny do Auparku? Tak práve tie majú na svedomí veľa prírastkov do mojej kozmetickej (a šatníkovej) zbierky. Lebo však zľavy no, viete ako to je :D V tomto článku sa pozrieme len na kozmetiku a niekedy nabudúce možno zosumarizujem čo mi v poslednom čase pribudlo aj v šatníku. Alebo možno bude aj OOTD aj keď neviem či som pripravená zistiť "názor ľudu" na to, či mám alebo nemám vkus :D Uvidíme, nejdem nič sľubovať, poďme radšej k samotnému článku.

Začnem starostlivosťou o pleť. Tie, ktoré čítate blog pravidelnejšie viete, že mám pleť suchú (KLIK), preto stále vyhľadávam niečo čo má v popise hlavne slovo "hydratačné/á/ý". Značku Clinique som chcela vyskúšať dlho-predlho, tak som využila 30%-ný zľavový kupón a konečne si niečo od nich dopriala. A poviem vám - čistiaca a hydratujúca 3-kroková sada na suchú pleť je jednoducho zázrak. 


Sada obsahuje tekuté mydlo na tvár, čistiacu pleťovú vodu a hydratačný krém. Sľubuje, že po 10 dňoch pravidelného používania sa dostavia prvé výsledky. Nebudem sa k tomu nejako extra rozpisovať - značka Clinique jednoducho vie čo robí a určite vám na tieto malé zázraky prinesiem recenziu. (*Ak by ste sa náhodou zarazili nad tým, či tej pleťovej vody nie je nejako málo - fotila som to po približne týždni až 10 dňoch používania - na začiatku bola samozrejme plná.)


Zľavové kupóny mi pomohli k tomu, aby som vyskúšala aj ďalšiu značku, ktorú som doteraz, ani neviem prečo, obchádzala. Tou značkou je Pupa Milano. V Auparku v Žiline mali rôzne zľavy na rôzne produkty - od 20 až do 70%, tak som si rovno 3 zobrala a som rada, že som tak spravila.


Značka Pupa je okrem iného známa aj tým, že by mala mať veľmi kvalitné laky na nechty. Tieto tvrdenia som si chcela overiť, tak som si vybrala Multi Nail Care 7 in 1 - podkladový lak (vďaka 70 % zľave ma vyšiel na 1,50 €). Všeobecne nemám s výdržou lakov problémy, ale myslím, že tento base coat jej veľmi pomáha. 

V polovičnej zľave som tam nemohla nechať sadu na nail art - Nail Art Mania - Glam Jewels - s jemnučkým lakom a zlatými "studs" ozdobami. Už čoskoro ich budete môcť vidieť v najbližšom NOTD. 


Posledným kúskom z Pupy je slávna Vamp Mascara, ktorá si ma teda naozaj získala. Vytvorí parádny objem a vyzerá skvelo. Napriek malým chybičkám by som ju zaradila k jednej z najlepších maskár aké som skúšala. 


Priznám sa, že do parfumérie Marionnaud chodím pomenej. Nie preto, že by som mala niečo proti nim, to vôbec, práve naopak, ale preto, že žijem v malom meste a o takom niečom ako je Marionnaud sa tu ani v blízkom okolí ani nechyruje. Takže už v poradí treťou značkou, ktorú som vyskúšala prvýkrát je značka Marionnaud. Na úvod musím povedať, že to určite nie je posledný krát, lebo som veľmi spokojná.


Hneď na prvý pohľad ma zaujala paletka My Crazy Love. Ani nie svojim obalom (oranžovú moc nemusím), ale výberom farieb. Neutrálne, zemité odtiene, tie ja môžem. Paletka obsahuje 16 očných tieňov, 2 lícenky, 1 bronzer a 2 púdre. Pigmentácia tieňov je veľmi fajn, tam nemám čo vytknúť. Čím sa však paletka líši od ostatných čo mám je, že všetky tiene sú so shimmerom. Pre niekoho to môže byť mínus, no ja som si povedala, že možno nie je na škodu mať aj takúto paletku. Myslím, že hlavne na leto je to super.


Prechádzame k drogériovej kozmetike. To by som nebola ja, aby som drogérie nejakým spôsobom obišla :D Zas som si veľa vecí kúpila v zľave alebo som im proste nevedela odolať. Napríklad taký stojan Catrice neobídem nikdy keď sa nachádzam v dm-ku, lenže tentoraz som naozaj nemala šťastnú ruku a veci čo som si kúpila mi nerobia veľkú radosť.


Prvým sklamaním je očný tieň v odtieni 420 Talk Like An Egyptian. Na prvý pohľad krásny zlatý odtieň, ktorý bol vo výpredaji a keď som vyskúšala tester zdal sa mi fajn. Po pár použitiach sa mi taký fajn už nezdá. Neviem vám to presne opísať, ale jednoducho tie trblietky na očiach nevyzerajú až tak pekne ako som čakala. Hneď po nanesení to vyzerá ako keby ste si ráno naniesli zlaté pigmenty a počas dňa vám opadali a ostalo tam len také divné niečo :D Veľké plus mu však dávam za to, že sa vôbec nepráši.

Balzam na vyhladenie pierLip Smoother - ma zaujal hlavne zo zvedavosti. Chcela som ho vyskúšať či je to naozaj "must have". Poviem vám pravdu - nie je. Je to bezfarebný lepkavý lesk na pery - nič viac, nič menej. Mohla som si tie 3 eurá nechať radšej na kávu :D


Po príjemnej skúsenosti s anti-red bázou pod make-up som čakala pozitívnu skúsenosť aj s novinkou - Prime and Fine bázou pod očné tiene. Namiesto pozitív však prišlo sklamanie. Báza je naozaj doslova "oničom". Výdrž tieňov nepredĺži, farbu nezvýrazní, po čase sa zleje do vrások. Škoda, veľká škoda, vkladala som do nej veľké nádeje. 


Za to, že som takmer bežala do drogérky a kúpila si Photo Finish make-up v odtieni 010 Sand Beige môže Aknelka s jej recenziou. Povedala, že je to skvelý make-up, že na suchú pleť sa hodí a že ho sťahujú z predaja. Nebolo viac o čom rozmýšľať. Môžem len súhlasiť - make-up je fakt super. Odtieň mám úplne svetlučký, takže na toto obdobie keď takmer splývam so stenou je ako stvorený. Jediné čo by som mu mohla vytknúť je, že ak mám náhodou horší deň a na pleti suché miesta, tak ich dosť zvýrazní. No v kombinácií s Clinique hydratačným krémom také niečo už nehrozí. Takže ďakujem Lenke za tip a som rada, že som si ho stihla kúpiť predtým ako zmizol.


Viete o akcií Bioderma pre každého? Ja som si myslela, že už nefunguje, no minulý mesiac som zistila, že ešte stále si môžete každý mesiac kúpiť vybraný produkt za 4 € (oproti minulému roku však nastala zmena - aby ste si produkt mohli kúpiť, musíte si kúpiť ešte niečo v minimálnej hodnote 10 €). Pre mesiac marec to bol Sensibio AR BB krém a ja som veľmi rada, že som si ho kúpila. Na prvý pohľad vás môže zaskočiť tmavý odtieň (tak ako mňa), ale verte mi - po nanesení malého množstva sa do pleti krásne zapracuje a farebný rozdiel sa stratí. Určite sa môžte tešiť na dvojitú recenziu, lebo som jeden hneď zobrala aj pre Dodku. 


Prednedávnom som sa vám v recenzii na limitku Cinderella priznala, že mám v poslednom čase slabosť na rozjasňovače a rúže. Ako môžete vidieť, neklamala som :D Naozaj ma rúže začali veľmi baviť, konečne ich aj viac nosím a vždy keď mám chuť, peniaze a náladu si nejaký do zbierky dokúpim. Za posledné mesiace som si kúpila 3 kúsky a jeden sa mi podarilo vyhrať.


Už som nemohla ďalej odolávať nude kolekcii Collection Exclusive od  L'Oréal a vybrala som si krásny odtieň - Julianne's Nude, ktorý sa podľa mňa hodí každému, ku všetkému a všade. Ja som s ním maximálne spokojná a určite si zbehnem ešte po jeden z červenej kolekcie. 

Ku kúpe NYC Expert Last rúžu v odtieni Creamy Mauve rúžu ma inšpirovala PetraLovelyHair v jarnom líčení. Má krásnu ružovkastú farbu, krémovú konzistenciu a v zľave ma vyšiel na 1,20 €, takže parádna kúpa. Jediné čo mi na ňom vadí (rovnako ako pri amerických Wet'n'Wild rúžoch) je, že sa nedá úplne zasunúť, tak si ho ľahko pri zatváraní môžete poškodiť.


Dodka ma už dlhšie nenápadne tlačila ku kúpe koralových odtieňov a po čase som sa nechala zlomiť a kúpila si Essence v odtieni Coral Calling. Je to naozaj krásna šťavnatá farba, ale ja si stále nie som istá tým, či mi pristane. Buď si musím zvyknúť alebo mi nepristane :D

Posledný ružik od Avonu - Daffodil Petal som vyhrala u Vierky z My New Beauty Book blogu a to je ešte "divokejšia" farba ako tá od Essence a pri ňom si už naozaj nie som vôbec istá či mi pristane :D Farba je to však krásna, možno si naň naozaj niekedy zvyknem.


Dostávame sa na koniec (uff). Poslednými kúskami sú gél na obočie od L'Oréal - Brow Artist Plumber, ktorý som si kúpila v malom "výpredaji" na blogu Nicka - The Beauty Hunter. Farbou mi sedí, obočie drží na mieste, takže ja som veľmi spokojná.

Paletku NYC - Individual Eyes v odtieni 943 Smokey Greens si kúpila mamina, ale viete ako to je no :D Trošku som si ju od nej požičala, hlavne kvôli tej báze pod očné tiene, ktorú obsahuje, pretože sa mi zdá byť celkom slušná. Po sklamaní s Catrice bázou ju používam ako lepšiu alternatívu. Tiene som zatiaľ neskúšala, ale na prvé obchytanie majú veľmi slušnú pigmentáciu. Hlavne za cenu necelých 5 € je to podľa mňa veľmi fajn paletka.


Poviem vám pravdu - keď som článok dávala dokopy, nečakala som, že sa až tak natiahne. Hádam som vás neunudila a ak sa vám nechcelo čítať tak ste si pozreli aspoň obrázky :) 
Mojou najväčšou nekozmetickou novinkou je (ako ste už mohli vidieť na Instagrame), že som dostala predčasný narodeninový darček - svoju prvú zrkadlovku Nikon D5100 (wueeeej) a fotky v tomto článku sú výsledkom môjho zoznamovania sa s týmto mega prístrojom :D Verím, že sa vám páčia a že to bude len a len lepšie. 
Prajem Vám krásny týždeň!
Máte skúsenosti s niektorými produktami? 
Na ktorú časť kozmetiky máte slabosť Vy?